Hotels in Brugge (Vlaanderen, België)

  € 107 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
  € 114 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
  € 155 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
  € 116 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
  € 175 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
  € 135 per nacht
  Verwachte prijs voor:jul 2024
  € 95 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
  € 78 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
  € 65 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
  € 58 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024

Hotels in Brugge

Vind ongelofelijk goedkope hotels in Brugge, België. Zoek en vergelijk de prijzen van accommodatieaanbiedingen in trivago

 • De meest omvangrijke hotelzoeker voor Brugge op het web
 • Vind een goedkoop hotel in Brugge!
 • Boek tegen een geweldige prijs!

Hotels met topbeoordelingen in Brugge

  € 155 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
  € 232 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
 • € 94 per nacht
  Verwachte prijs voor:jul 2024
  € 116 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
  € 101 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
  € 99 per nacht
  Verwachte prijs voor:jul 2024
 • € 82 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
 • Selecteer datums om de prijzen en beschikbaarheid te zien

ONTDEK SFEERVOL, HISTORISCH BRUGGE!

De West-Vlaamse stad Brugge (ook wel: Bruges) behoort tot de meest populaire en romantische stedentripjes van België. Al jarenlang komen er duizenden toeristen af op deze historische stad. Sinds 2000 staat de binnenstad van Brugge als middeleeuwse stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De smalle straatjes, sfeervolle pleinen en prachtige gevels zorgen samen voor een zeer bijzondere ambiance. De gezellige Grote Markt middenin het centrum zorgt ervoor dat je je gelijk thuis voelt. Lekker met een drankje op het terras genieten van de dag ; in Brugge kan dat uitstekend.

CULTUREEL ERFGOED

Op het moment dat je het centrum van Brugge binnenstapt, lijkt het net of je in een openluchtmuseum bent beland. De binnenstad is een verzameling van knusse steegjes en schitterende oude gebouwen. Als je door het centrum loopt, lijkt het net of je terug bent in de Middeleeuwen. Om die sfeer nog extra te versterken is het mogelijk om per paardenkoets het centrum te ontdekken. Houd er rekening mee dat dit geen goedkoop uitje is, maar het is wel hartstikke leuk om te doen. Dat Brugge geliefd is onder toeristen blijkt wel uit de statistieken. Jaarlijks is Brugge goed voor 1,5 miljoen hotelovernachtingen en trekt de stad op jaarbasis ook nog eens zo’n 2,5 miljoen dagjesmensen!

In het centrum vind je het Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaerde. Dit is het enige goed bewaard gebleven begijnhof van Brugge en daarmee een bijzonderheid om te bezoeken. De wit geschilderde huisjes werden vaak simpel en sober ingericht. Het oudste huisje in de rij is tegenwoordig opengesteld voor publiek en kun je dus ook van binnen bekijken. De unieke historische en gezellige sfeer van de stad vind je ook zeker terug tijdens de winterperiode. Iedere winter verandert het centrum van Brugge in een sfeervolle winterstad. Van eind november tot begin januari kun je schaatsen op de Grote Markt, onder het genot van een lekker hapje en drankje.

CONCURRENTIESTRIJD TUSSEN DE KATHEDRALEN

De geschiedenis van de schitterende Onze-Lieve-Vrouwekerk van Brugge loopt terug tot ergens in de buurt van het jaar 1230. De 122 meter hoge bakstenen toren van de kerk illustreert het vakmanschap van de Brugse bouwvakkers van die tijd. Binnenin vind je de meest bijzondere kunstwerken; zo kun je onder andere het beeld ‘Madonna met kind’ van Michelangelo aanschouwen. Het meest bijzondere aan deze kerk zijn de praalgraven van Maria van Bourgondië en Karel de Stoute.

Naast de Onze-Lieve-Vrouwekerk is er nog een kerk die zeker de moeite waard is om te bezoeken. De Sint Salvatorskathedraal werd omstreeks de 19e eeuw flink aangepakt, zowel van binnen als van buiten, om qua aanzien te kunnen concurreren met de veel meer indrukwekkende Onze-Lieve-Vrouwekerk. Dankzij deze concurrentiestrijd kunnen wij tegenwoordig genieten van de pracht en praal die in deze kerk te aanschouwen is. Zeker een bezoekje waard!

HARMONIEUZE MIX VAN WINKELS

In Brugge vind je heel veel winkels die net even iets meer te bieden hebben dan je gewend bent. De authentieke adresjes die verspreid te vinden zijn over de binnenstad verrassen je keer op keer met een zeer origineel aanbod. De stad staat garant voor zowel creatieve, hippe nieuwkomers als echte klassiekers die al vele jaren gerund worden door eenzelfde familie. Eigenlijk kun je niet terug naar huis gaan zonder lekkere bonbons te hebben geproefd. Brugge ligt immers in chocoladeland België! The Chocolate Line is 1 van de 3 chocoladewinkels die vermeld staan in de Michelingids. Ontdek hier de meest verrassende smaakcombinaties.

Brugge is een erg voetgangersvriendelijke stad. Daarnaast sluiten de winkelstraten zeer goed op elkaar aan. Dit in combinatie met de meest bijzondere en authentieke winkels maakt winkelen in Brugge een hele ervaring! De belangrijkste winkelstraten strekken zich uit tussen de Markt en de oude stadspoorten: De Steenstraat, Simon Stevinplein, St. Jakobsstraat en de Mariastraat zijn leuke straten om een (of meerdere) souvenir(s) te kopen!

KIDSPROOF MUSEA

Mocht je gezellig met kinderen op pad zijn in deze stad, hebben zij ongetwijfeld zin om een bezoekje te brengen aan een leuk museum. Brugge biedt vele musea die ook voor kinderen zeer geschikt zijn! Zo is er het Boudewijn Seapark. Hier stelen dolfijnen met hun spectaculaire sprongen de show en halen zeehonden de grootste fratsen uit. Bobo’s indoor staat garant voor overdekte attracties en Bobo’s AquaSplash is goed voor 1100 vierkante meter waterpret. De kids zullen het vast ook niet vervelend vinden om naar het Frietmuseum te gaan. Dit museum schetst de geschiedenis van de aardappel, de friet en de bijbehorende sausjes. Op vertoon van je toegangsticket krijg je een leuke aanbieding: €0,40 cent korting op een bakje friet!

Onder het motto ‘voel je verleden onder je voeten’ presenteert het Archeologiemuseum de ongeschreven geschiedenis van Brugge. Aan de hand van archeologische vondsten en raadsels, wordt het dagelijks leven uit de tijd van toen belicht. Je kunt hier allerlei leuke, educatieve spelletjes doen. Deze leuke opdrachten geven zelfs de jongsten inzicht in het archeologische proces.

Na zo’n dag in een stad is er niets heerlijker dan op een zacht bed neer te ploffen. Hotel Novotel Brugge Centrum is één van de vele hotels in het centrum en is hiervoor de perfecte uitkomst. Mocht je spontaan in Brugge terecht zijn gekomen, kun je hier vaak last-minute ook nog terecht. Je bent middenin de stad, zodat je ’s avonds eventueel nog verder kunt gaan met je citytrip. Bovendien kun je hier lekker low-budget overnachten.

BRUGGE BY NIGHT

Als je zin hebt om een avondje uit te gaan, zijn daar in Brugge genoeg mogelijkheden voor. Op de Eiermarkt vind je vele leuke cafés, kroegen en een discotheek voor jong en oud. Diverse danscafés zoals de Coolcat, de Pick, Ambiorix en ’t Ei hebben allemaal hun eigen karakter en trekken allemaal een ander publiek. Vooral in de zomer is dit een leuke plek om een terrasje te pakken. Voor een complete avond uit ga je naar B-In. Je kunt hier eerst lekker een hapje eten om daarna een aantal drankjes aan de bar te drinken. Dankzij het sobere, futuristische design zul je ongetwijfeld een onvergetelijke avond uit beleven.

Als je compleet in de sfeer van de B-In zit, is het natuurlijk wel heel leuk om ook in die luxe sfeer te overnachten! Bij Grand Hotel Casselbergh kun je onbezorgd genieten van de wellness faciliteiten. Hier kun je je citytrip zeer ontspannen afsluiten!

Our top-rated cheap hotels in Brugge

  € 175 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
  € 95 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
  € 81 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
 • € 69 per nacht
  Verwachte prijs voor:sep 2024
  € 120 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
 • € 94 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024

Veelgestelde vragen over Brugge