Hotels in Gent (Vlaanderen, België)

 1. € 113 per nacht
  Verwachte prijs voor:apr 2024
  € 141 per nacht
  Verwachte prijs voor:apr 2024
  € 116 per nacht
  Verwachte prijs voor:apr 2024
 2. € 143 per nacht
  Verwachte prijs voor:apr 2024
 3. Selecteer datums om de prijzen en beschikbaarheid te zien
 4. Selecteer datums om de prijzen en beschikbaarheid te zien
 5. Selecteer datums om de prijzen en beschikbaarheid te zien
 6. Selecteer datums om de prijzen en beschikbaarheid te zien
 7. Selecteer datums om de prijzen en beschikbaarheid te zien
 8. Selecteer datums om de prijzen en beschikbaarheid te zien

Hotels in Gent

Vind ongelofelijk goedkope hotels in Gent, België. Zoek en vergelijk de prijzen van accommodatieaanbiedingen in trivago

 • De meest omvangrijke hotelzoeker voor Gent op het web
 • Vind een goedkoop hotel in Gent!
 • Boek tegen een geweldige prijs!

Hotels met topbeoordelingen in Gent

 • € 171 per nacht
  Verwachte prijs voor:apr 2024
 • Selecteer datums om de prijzen en beschikbaarheid te zien
 • € 98 per nacht
  Verwachte prijs voor:apr 2024
 • Selecteer datums om de prijzen en beschikbaarheid te zien
 • € 74 per nacht
  Verwachte prijs voor:apr 2024
 • € 134 per nacht
  Verwachte prijs voor:apr 2024
  Selecteer datums om de prijzen en beschikbaarheid te zien
 • Selecteer datums om de prijzen en beschikbaarheid te zien

GENT, BELGIË OP Z’N BEST

Gent, een ideale stad voor een citytrip. Zoals de slogan van de stadsmarketing al zegt: Gent, teveel voor één nacht. En dat klopt ook. Wil je alle mooie kleine straatjes, authentieke winkeltjes en gezellige restaurantjes in het middeleeuwse centrum kunnen ontdekken, dan is een weekendtrip toch zeker op z’n plaats. Een groot voordeel van Gent is dat de stad net zo’n prachtig historisch centrum en evenveel Belgische gezelligheid te bieden heeft als Brugge, maar er zijn beduidend minder toeristen, wat het centrum heel aangenaam en relaxed maakt. In juli vinden de Gentse feesten plaats in Gent en dan staat de stad drie weken volledig op z’n kop.

OVERNACHTEN IN GENT

Gent wordt ook wel de creatieve stad van België genoemd en dat uit zich onder andere in het feit dat er veel design winkels en een beroemd design museum te vinden zijn. Daardoor vind je in Gent een goede mix van goedkopere, authentieke hotels en luxe designhotels die regelmatig leuke aanbiedingen hebben. Een voorbeeld van zo’n luxe designhotel is het Sandton Grand Hotel Reylof, compleet met een uitgebreide spa en een zwembad. Het chique restaurant Lof in het Sandton is zeer populair in de stad. De à la carte gerechten zijn geïnspireerd door de Franse keuken. Goedkoop is het echter niet. Voor een hoofdgerecht in Lof moet je zo’n 25-30 euro rekenen.

EEN BOOTTOCHTJE DOOR DE GRACHTEN

Wie denkt dat een boottochtje door de grachten enkel voorbestemd is aan Amsterdam, heeft het mis. Ook in Gent is deze toeristische bezigheid een echte must. Je moet een beetje geluk hebben met de kapitein die je bootje bestuurt, maar over het algemeen zijn de kapiteins erg aardig en vertellen ze unieke en grappige weetjes over de stad. Vergeet echter niet dat ze hiervoor wel een kleine beloning verwachten. Toch is een boottochtje het geld meer dan waard; je ziet Gent vanuit een ander perspectief en in het bijzonder op de waters rondom kasteel Gravensteen en aan de Graslei levert dit prachtige plaatjes op. Overigens is de St. Michielsbrug die de Graslei met de Korenlei verbindt gebaseerd op de Pont Neuf in Parijs en dat is goed te zien!

EEN PINTJE DRINKEN

Een activiteit die tevens ook niet mag missen als je in Gent bent, is het verorberen van een heerlijk Belgisch pintje. Eigenlijk kun je in elke horecagelegenheid in de stad lekkere biertjes krijgen, maar Belgisch biercafé De Dulle Griet aan de Vrijdagmarkt en het Waterhuis aan de Bierkant zijn voor bierfans in het bijzonder een bezoekje waard. In de Dulle Griet worden meer dan 250 soorten bier geschonken. Insider tip: de Gruut wordt op artisanale manier in de stad zelf gebrouwen. Voor degenen die liever gaan voor iets sterkers is er ’t Dreupelkot – een klein, bruin jenevercafé dat onder de Gentenaren net zo beroemd is als zijn extravagante, rondbuikige eigenaar Pol. De vanillejenever uit ’t Dreupelkot heeft de wereld al veroverd.

HET LAM GODS

In de prachtige Sint-Baafskathedraal van Gent, bevindt zich het wereldberoemde kunstwerk het ‘Lam Gods’, geschilderd door de gebroeders Van Eyck. Het olieverfschilderij, dat bestaat uit 12 panelen, is maar liefst 3 bij 4 meter en zeer indrukwekkend. Een audioguide voor 4 euro maakt het geheel af. Ook de kathedraal zelf, in het bijzonder de kooromgang met kapellen , is absoluut een bezoekje waard.

HET BELFORT BEKLIMMEN

Het Belfort is de wachttoren die zich in het midden van het centrale plein van Gent bevindt, vlak voor de kathedraal. De toren is 95 meter hoog en daar bovenop prijkt de grote gouden ‘Draak van Gent’, het symbool voor de dikwijls verloren maar steeds herwonnen vrijheid van de stad. Het Belfort is de middelste toren van de beroemde Gentse torenrij die de horizon van de stad kenmerkt, samen met de Sint-Niklaaskerk en de Sint-Baafskathedraal. Het Belfort behoort vanaf 1999 tot de werelderfgoedlijst van Unesco. De toren is dagelijks te bezoeken van 10 tot 6. Je kunt zowel met de trap als met een lift naar boven. Van bovenop de toren heb je een geweldig uitzicht over de stad.

KASTEEL GRAVENSTEEN IN DE ACHTERTUIN

Een absolute highlight van Gent is kasteel Gravensteen. Deze eyecatcher staat midden in de stad en is omringd met leuke restaurantjes. Grappig is dat het kasteel zo gevormd is zoals je je vroeger als kind altijd een kasteel voorgesteld hebt. Het kasteel is de enige volledig bewaarde middeleeuwse burcht van Vlaanderen. Het kasteel is bovendien beroemd om de “Slag om het Gravensteen”. Deze vond plaats op 16 november 1949, toen de Gentse studenten de burcht bezetten, uit protest tegen de verhoging van de bierprijs en het feit dat de politie zijn witte helmen zou vervangen door blauwe kepies, zodat ze moeilijker te onderscheiden waren van postbodes en taxichauffeurs. Er zit tegenwoordig een museum in waar je videoguides kan huren met korte filmpjes van situaties die in het kasteel hebben plaatsgevonden.

GENT, STUDENTENSTAD

Wat Gent bovendien een erg aangename stad maakt, is het feit dat het een echte studentenstad is. De Universiteit Gent heeft meer dan 41.000 studenten en is daarmee één van de grootste universiteiten in het Nederlandse taalgebied. Voor studentensteden geldt: waar studenten zijn, kun je goedkoop uit eten. Zo ook in Gent. Een favoriete stek van de studenten is de Kastart, waar je voor slechts 12 euro al een medium Spaghetti Kastart krijgen kan (en de medium size is al bijzonder groot!). De low budget reizigers kunnen vervolgens blijven slapen in Hostel Uppelink, aan de Korenlei. Ontbijt is bij Hostel Uppelink inbegrepen in de prijs.

GENTSE NEUZEN

Een lekkernij die echt bij de stad Gent hoort, zijn de Gentse Neuzen. Aan de Groentenmarkt staan twee karretjes die deze lekkernij verkopen en ook in de talrijke chocolade- en snoepwinkels die Gent bezit, zijn de Neuzen vaak te koop. De Gentse Neuzen zijn paars van kleur en de buitenkant van de neusjes is hard; vanbinnen bestaan de neuzen uit gelei. De smaak die het dichtste bij komt is de smaak van cassis. Let wel op: Gentse Neuzen zijn echte suikerbommen en daardoor niet aan iedereen besteed.

PATERSHOL

Tot slot een wijk in Gent die bijzonder de moeite waard is om te bezoeken, het Patershol een authentieke middeleeuwse wijk. aan de voet van de Gravensteen. Dertig jaar geleden kon je hier voor een peulenschil een huisje kopen. Nu is het één van de meest populaire wijken van de stad. Het wijkje zit vol met heerlijke restaurants , zoals De Vier Tafels, waar je spannende, wereldlijke gerechten geserveerd krijgt. Hoogtepunt van de wijk is café ’t Velootje , die – zoals de naam al doet vermoeden – volledig gedecoreerd is met oude fietsen.

Our top-rated cheap hotels in Gent

  € 107 per nacht
  Verwachte prijs voor:apr 2024
 • € 119 per nacht
  Verwachte prijs voor:apr 2024
 • Selecteer datums om de prijzen en beschikbaarheid te zien
 • Selecteer datums om de prijzen en beschikbaarheid te zien
 • Selecteer datums om de prijzen en beschikbaarheid te zien
 • Selecteer datums om de prijzen en beschikbaarheid te zien
 • Selecteer datums om de prijzen en beschikbaarheid te zien
 • Selecteer datums om de prijzen en beschikbaarheid te zien
 • € 57 per nacht
  Verwachte prijs voor:apr 2024