Hotels in Rome (Lazio, Italië)

 1. € 274 per nacht
  Verwachte prijs voor:jul 2024
 2. € 146 per nacht
  Verwachte prijs voor:jul 2024
 3. € 332 per nacht
  Verwachte prijs voor:jul 2024
 4. € 183 per nacht
  Verwachte prijs voor:jul 2024
 5. € 106 per nacht
  Verwachte prijs voor:jul 2024
 6. € 343 per nacht
  Verwachte prijs voor:jul 2024
  € 187 per nacht
  Verwachte prijs voor:jul 2024
 7. € 117 per nacht
  Verwachte prijs voor:jul 2024
 8. € 209 per nacht
  Verwachte prijs voor:aug 2024
 9. € 136 per nacht
  Verwachte prijs voor:jul 2024

Hotels in Rome

Vind ongelofelijk goedkope hotels in Rome, Italië. Zoek en vergelijk de prijzen van accommodatieaanbiedingen in trivago

 • De meest omvangrijke hotelzoeker voor Rome op het web
 • Vind een goedkoop hotel in Rome!
 • Boek tegen een geweldige prijs!

Hotels met topbeoordelingen in Rome

 • € 104 per nacht
  Verwachte prijs voor:jul 2024
 • Selecteer datums om de prijzen en beschikbaarheid te zien
 • € 132 per nacht
  Verwachte prijs voor:aug 2024
 • € 136 per nacht
  Verwachte prijs voor:jul 2024
 • € 97 per nacht
  Verwachte prijs voor:jul 2024
 • € 107 per nacht
  Verwachte prijs voor:jul 2024

ONTDEK DE ROMEINSE GESCHIEDENIS!

Eigenlijk zou je wel kunnen zeggen dat de stad Rome een openluchtmuseum is, met op elke hoek wel een bijzondere bezienswaardigheid. Een ruïne, een plein of een schitterende fontein, het één is nog adembenemender dan het ander. Tijdens je trip naar Rome waan je je compleet in de wereld van de Romeinen omdat de oude stad nog voor een groot deel intact is gebleven. Uniek is de aanwezigheid van het kleinste land ter wereld binnen de stad. De dwergstaat Vaticaanstad is met slechts 0,44 vierkante meter oppervlakte een unieke enclave binnen Rome met als hoogtepunten de Sint Pietersbasiliek en de Sixtijnse Kapel.

DE ABSOLUTE MUST-SEES!

Hét beeldmerk voor Rome is toch wel het Colosseum. Dit gigantische amfitheater springt bij een bezoek aan Rome direct in het oog. Honderden jaren geleden vonden hier bloederige gevechten plaats; in totaal hebben zo’n 300.000 mensen en dieren het leven gegeven. Keizer Honorius heeft ervoor gezorgd dat er een einde kwam aan deze wrede gevechten en vond dat het publiek maar een andere manier moest zoeken om zich te vermaken. Het theater was op dat moment erg aangetast door de gevechten, maar ook doordat stenen uit het Colosseum gebruikt werden voor de bouw van andere gebouwen. Paus Benedictus XIV zorgde ervoor dat het Colosseum vanaf 1749 niet verder beschadigde. Om het Colosseum met eigen ogen te bekijken, kun je het beste metrolijn B pakken en uitstappen bij de halte Colosseo, je komt dan recht voor het Colosseum uit.

In 1730 organiseerde Paus Clemens XII een wedstrijd voor architecten. De opdracht was het ontwerpen van een fontein. Nicola Salvi won met zijn ontwerp van de Trevi fontein. De fontein is gebouwd in Barokstijl, dit zie je aan de weelderigheid en vele accenten. De fontein is gebouwd op het Piazza del Trevi, een plein dat door de vele trappen lijkt op een theater. Het gerucht gaat dat als je over je schouder een muntje gooit, je ooit terug zal keren naar Rome… Zeker het proberen waard!

Er is weinig vergelijkbaar met de eerste keer dat je het Pantheon inloopt en ziet hoe het licht de kerk in valt. Pure magie! Met Pinksteren dwarrelen er zelfs rozenblaadjes naar beneden. Het Pantheon is een donkere ruimte met een gigantische koepel met daarin een groot gat. Door dat gat valt een sterke bundel licht of als je pech hebt met het weer, regen. Het leuke is dat je er zo naar binnen loopt: er is geen kassa, geen entreepoortjes, het kost je niets!

Het Forum Romanum is het religieuze, politieke en economische centrum van het oude Rome. De jaren van het Romeinse Rijk speelden zich grotendeels hier af. Tot de 19e eeuw wist niemand wat ze eigenlijk onder hun voeten hadden liggen. Gedurende de 19e eeuw werden de gebouwen ontdekt en zijn al deze prachtige bouwwerken opgegraven. Nu zijn ze voor het grote publiek toegankelijk. Het beste uitzicht op het Forum Romanum heb je vanaf het Piazza del Campidoglio; loop de Via del Campidoglio in en geniet! Het is ook mogelijk om te overnachten nabij het Forum Romanum. Bij 4-sterrenhotel Hotel Domus Romana kun je nog even nagenieten van al het moois wat je die dag gezien hebt!

THUISHAVEN VAN HET KATHOLIEKE GELOOF

Rome kent vele fenomenale basilieken, kerken en kathedralen. De bekendste is ongetwijfeld de Sint-Pietersbasiliek. Deze basiliek ligt in Vaticaanstad. Je wordt overdonderd door alle pracht en praal zodra je de basiliek binnenstapt. Alle versieringen hebben hun eigen verhaal. De basiliek ligt aan het uiteinde van een groot plein, het Sint-Pietersplein, dat prachtig versierd is met beelden, fonteinen en een obelisk. Het is mogelijk om de basiliek te beklimmen; je hebt van bovenaf schitterend uitzicht over de hele stad. Houd er rekening mee dat voor de basiliek doorgaans een enorm lange rij staat. Later in de middag is de rij korter dan in de ochtend.

Bijna even groot als de Sint-Pieterskerk is de Basiliek van Santa Maria Maggiore. Ook in deze kerk vind je schitterende beelden, schilderijen en andere kunstwerken. Opvallend aan deze basiliek is zijn 75 meter hoge toren. In 1964 is onze eigen Prinses Irene getrouwd in deze kerk met Karel Hugo van Bourbon-Parma! De Sint Jan van Lateranen is ook een prachtige kerk. De deuren van de hoofdingang zijn van brons en komen uit het Romeinse Senaatsgebouw dat op het Forum Romanum stond. De twaalf beelden in de kerk stellen de apostelen van Jezus voor. Tegenover de Sint Jan van Lateranen vind je de Heilige Trap. Deze trap zou Jezus tijdens zijn proces beklommen hebben. Daarom mag de trap niet met voeten betreden worden. Gelovigen klimmen dus op hun knieën naar boven en doen op elke trede een gebed.

EEN HISTORISCHE AVOND UIT

Na een dag vol met indrukken heb je vast zin gekregen in een heerlijke Italiaanse maaltijd. In Rome kun je werkelijk fantastisch eten. De wijk Trastevere is een van de leukste wijken om te eten, maar verspreid over de hele stad vind je genoeg leuke restaurants. Pizzeria Ivo is een echte lokale, low-budget aanrader. Hier eet je een relatief goedkope pizza zoals die door de Romeinen bedoeld is. Lijkt het je leuk om gezellig in een binnentuin te dineren? Al Boschetto is gelegen in het centrum van Rome. De specialiteiten zijn de bekende “funghi porcini”, vis en tiramisu gemaakt door de eigenaars zelf.

Heb je zin om je na het eten lekker terug te trekken op een heerlijk luxe hotelkamer? Dat kan! Hotel Gran Meliá Rome is écht van alle gemakken voorzien. Zo kun je genieten in het wellnesscentrum en je kunt een lange dag een duik nemen in het zwembad! Voor de echte feestbeesten die Rome ook in de nacht willen ontdekken zijn er vele leuke bars en clubs. Club Akab staat bekend om zijn strakke design, bekende DJ’s en vele liveoptredens. Voor een typisch Italiaans barretje moet je bij Bar del Fico zijn. Dit is een populaire bar onder trendy inwoners van Rome. De ideale plek om de Italiaanse sfeer te proeven. Het is natuurlijk ideaal om na het stappen direct je bed in te duiken en één van de hotels in het centrum te boeken. Bij Hotel Cosmopolita kun je middenin het centrum goedkoop overnachten!

Our top-rated cheap hotels in Rome

 • € 194 per nacht
  Verwachte prijs voor:jul 2024
 • € 98 per nacht
  Verwachte prijs voor:jul 2024
 • € 113 per nacht
  Verwachte prijs voor:aug 2024
 • € 218 per nacht
  Verwachte prijs voor:jul 2024
  € 45 per nacht
  Verwachte prijs voor:aug 2024
 • € 132 per nacht
  Verwachte prijs voor:aug 2024
 • € 85 per nacht
  Verwachte prijs voor:aug 2024
 • € 67 per nacht
  Verwachte prijs voor:aug 2024
 • Selecteer datums om de prijzen en beschikbaarheid te zien

Veelgestelde vragen over Rome