Hotels in Londen (Engeland, Verenigd Koninkrijk)

 1. € 159 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
  € 220 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
  € 103 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
 2. € 100 per nacht
  Verwachte prijs voor:aug 2024
 3. € 71 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
  € 101 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
  € 135 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
 4. € 212 per nacht
  Verwachte prijs voor:mei 2024
 5. € 70 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
  € 197 per nacht
  Verwachte prijs voor:mei 2024

Hotels in Londen

Vind ongelofelijk goedkope hotels in Londen, Verenigd Koninkrijk. Zoek en vergelijk de prijzen van accommodatieaanbiedingen in trivago

 • De meest omvangrijke hotelzoeker voor Londen op het web
 • Vind een goedkoop hotel in Londen!
 • Boek tegen een geweldige prijs!

Hotels met topbeoordelingen in Londen

 • € 195 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
 • € 138 per nacht
  Verwachte prijs voor:mei 2024
 • € 154 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
  € 197 per nacht
  Verwachte prijs voor:mei 2024
 • € 56 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
 • € 78 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024

‘LONDON IS THE PLACE FOR ME’

Eigenlijk hebben we het aan de Romeinen te danken dat we deze metropool met zo’n 8,6 miljoen inwoners kunnen bezoeken; zij bouwden in 43 n. Chr. een nederzetting aan de Theems die zou uitgroeien tot deze wereldstad. De typische zwarte taxi’s, de wereldberoemde rode dubbeldekkers en telefooncellen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld van de Londen. Deze stad bruist en staat bomvol leuke bezienswaardigheden. Mocht je je afvragen hoe je binnen korte tijd vele bezienswaardigheden kunt bezoeken? Het is gelukkig zeer gemakkelijk om je te verplaatsen in deze miljoenenstad dankzij ‘the tube’. Het metrosysteem van Londen behoort tot één van de beste systemen in de wereld. Of je nu per vlucht of met de boot naar Londen komt, genoeg redenen om van je verblijf in Londen iets onvergetelijks te maken!

TIPS AND TRICKS VOORAF

Voordat je naar Londen gaat kun je alvast veel geld besparen. Het is immers een wereldstad en de prijzen liggen over het algemeen hoger dan dat we gewend zijn. Zo is er bijvoorbeeld de London Pass aanbieding. Deze pas geeft je gratis toegang tot meer dan 60 attracties in en rond Londen. Als je elke dag drie topattracties bezoekt bespaar je al gauw meer dan £20 per dag op toegangsprijzen. Maar deze pas heeft meer voordelen. Je kunt één dag meerijden met een hop-on-hop-off sightseeing bus die je alle bezienswaardigheden laat zien. Daarnaast kun je wachtrijen overslaan bij enkele van de drukste en populairste attracties.

De Londen Travelcard is een papieren kaartje waarmee je gebruik kunt maken van het openbaar vervoer in heel Londen. De 7 dagen Travelcard is niet ter plekke in Londen te koop, je kunt hem alleen van tevoren online aanschaffen. Met dit ticket kun je onbeperkt reizen, dit is veel goedkoper dan dat je telkens losse kaartjes aanschaft.

HISTORIE ‘IN A NUTSHELL’

Londen is een stad van uitersten. Tussen de vele moderne eyecatchers vind je er zeker ook nog genoeg oude gebouwen die je een goed beeld geven van het verleden van de stad. De Tower of Londen is één van de oudste gebouwen die je in de stad kunt vinden. In 1087 is het gebouwd in opdracht van Willem de Veroveraar en het heeft ondertussen al diverse functies gehad. Zo is het een paleis, gevangenis en een fort geweest. Tegenwoordig is het een museum en vooral beroemd door de schitterende kroonjuwelen van het Britse koningshuis die je er kunt bewonderen. Het is erg leuk om de Yeoman Warder toer te volgen. De bewaker van de Tower of Londen vertelt hier de meest spannende verhalen en neemt je mee in de interessante geschiedenis van dit gebouw.

Westminster Abbey is één van de bekendste kerken van Londen. De bouw van de kerk begon omstreeks 1050 en werd daarna meerdere malen verbouwd. De twee torens die Westminster Abbey zo bekend maken zijn gebouwd rond 1745. Vele beroemdheden liggen begraven in deze kerk, zoals wetenschappers Charles Darwin en Isaac Newton, maar ook schrijver Charles Dickens.

KONINKLIJK LONDEN

De Britse Royals wonen al sinds 1837 in Buckingham Palace. Hoewel de meeste kamers gebruikt worden voor vele officiële evenementen en recepties, zijn sommige ruimtes regelmatig geopend voor bezoekers. Dit paleis is gelegen aan de voet van Green Park en St. James’s Park. Een absolute aanrader is de Wisseling van de Wacht. Dit is een eeuwenoude traditie en bestaat sinds 1660. Iedere ochtend om 11.30 uur lopen de bewakers onder muzikale begeleiding van het gardekapel van St. James Palace naar Buckingham Palace en terug. De ceremonie duurt 45 minuten en gaat gepaard met veel spektakel. In de maand oktober vindt de Wisseling van de Wacht alleen plaats op oneven data en in november en december alleen op even data. Waan je in de wereld van de Britse Royals en breng een bezoek aan dit prachtige paleis!

Het bekendste icoon van Londen is ongetwijfeld de Big Ben. In tegenstelling tot wat velen denken is de Big Ben geen toren maar een klok! De klok hangt in de Elizabethtoren, die weer deel uitmaakt van het Palace of Westminster. Dit paleis is in de 11e eeuw gebouwd als paleis van de Engelse koninklijke familie. In 1512 is het paleis gedeeltelijk afgebrand. Sindsdien fungeert het gebouw als thuisbasis voor het parlement. Als je een goede conditie hebt is het zeker de moeite waard om de Big Ben te beklimmen. De stenen spiraaltrap telt maar liefst 334 treden. Daarnaast moet je ook aardig wat geduld hebben want het kan lang duren voordat je door de strenge beveiliging heen bent. Maar het uitzicht vanaf de Big Ben is adembenemend!

LONDEN VANUIT DE LUCHT

Schuin tegenover de Big Ben staat de London Eye. Dit reuzenrad is 135 meter hoog en geeft je een prachtig uitzicht over de stad. Op een heldere dag kun je vanuit de Londen Eye zelfs wel 40 kilometer kijken! Ook in de avond is een ritje in de Eye een hele belevenis. Het reuzenrad is ’s avonds prachtig verlicht. Over een rondje doe je ongeveer 30 minuten. Wel is het verstandig om vooraf te boeken. Wachtrijen kunnen enorm lang zijn en als je online boekt krijg je zelfs 10% korting op de toegangsprijs! Na zo’n dagje in een wereldstad is het zeer ontspannen om even uit te rusten in dit reuzenrad en te genieten van het schitterende uitzicht.

Misschien iets minder hoog, maar zeker niet minder indrukwekkend is de Tower Bridge! Ook hier kun je genieten van adembenemende uitzichten. De brug is gebouwd in 1894 en genoemd naar de naastgelegen Tower of London. De Victioraanse machinekamers geven een goed beeld van hoe de brug oorspronkelijk werd gebruikt. De voetgangersbruggen zijn voorzien van speciale doorkijkwanden zodat je kunt fotograferen zonder dat je door glas wordt gehinderd. De meeste bezienswaardigheden in Londen zijn in de avond schitterend verlicht. Daarom kun je de gebouwen ’s avonds extra goed herkennen! Nabij de Tower Bridge kun je ook heerlijk overnachten. Bij Hotel Apex City of London kun je onbezorgd genieten.

DE DAG ‘COOL’ AFSLUITEN…

Londen heeft veel te bieden op het gebied van uitgaan. Een bekend fenomeen in veel wereldsteden is de Ice Bar. Deze kun je ook in Londen vinden. Het ijs uit deze bar komt uit Zweden en letterlijk álles is gemaakt van ijs: de tafeltjes, de muren, de bar en de glazen. Helaas kan je bezoek niet langer dan 40 minuten duren, want dan verander je zelf in een ijsblok… Bij Callooh Calley kun je genieten van een lekkere cocktail , sushi aan de bar en goede muziekoptredens. Het hippe interieur staat in contrast met de vintage elementen, maar dat zorgt voor een speels effect. Na zo’n avondje in de stad is het natuurlijk ideaal om last-minute één van de gezellige hotels te boeken. Bij The Z Piccadilly kun je in het centrum relatief low-budget maar zeer goed overnachten.

Our top-rated cheap hotels in Londen

 • € 173 per nacht
  Verwachte prijs voor:mei 2024
  € 216 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
  € 177 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
 • € 198 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
 • € 82 per nacht
  Verwachte prijs voor:sep 2024
  € 149 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
  € 119 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024
 • € 255 per nacht
  Verwachte prijs voor:jun 2024

Veelgestelde vragen over Londen